Blog

Dijital Reklamcılıkta Verimlilik

Giftad Digital20.11.2023Giftad Digital

Programatik’e Dair 5 - Dijital Reklamcılıkta Verimlilik

The Association of National Advertisers’ın yayımladığı rapora göre, pazarlamacılar tarafından otomatik dijital reklam satın alma veya programatik reklamcılık için harcanan yıllık 88 milyar doların yaklaşık %23’ü hedeflenen kitleye ulaştırılamamıştır.

ANA Raporuna göre reklamverenlerin maliyete çok fazla odaklanması, yanlış ve hedefleme dışı reklam yerleşimi ile sonuçlanmaktadır. Aynı raporda, reklam için yapılmış sahte sitelerin varlığına ve yapılan harcamaların %15’inin bu sitelere gittiğinden bahsedilmektedir.

Pazarlamacılar çevrimiçi ortamda doğru tüketicilere ulaşmak için genellikle çok sayıda ortakla çalışmakta ve bu nedenle yapılan reklam harcamalarının tam olarak harcanılan alanların belirlenmesinde bu tür sorunları yaşayabilmektedirler.

21 adet reklamverenin 123 milyon dolarlık yayın harcamasının incelendiği bu raporda; 44 bin adet web sitesinde yapılan bir reklam kampanyası incelenmiş ve bu web sitelerinin çok küçük bir kısmında gerçek kullanıcı trafiği saptanmıştır. Saptanan mevcut durumun oldukça endişe verici olarak tanımlandığı bu raporda reklam yayıncılığının güvenirlik konusunda öneminin altı bir kez daha dikkatle çizilmiştir.

Aynı raporda, az trafiğe sahip web sitelerinde yapılan yayınların düşük gösterim ve CTR oranlarına ulaştığı, dolandırıcılık ve marka güvenliği açısından kötü performans gösterdiği belirtilmektedir. ANA, bu sebeplerden dolayı pazarlamacılara kaliteli ve güvenilir programatik medya satın alımlarına öncelik vermelerini özellikle tavsiye etmektedir. Raporda, çok düşük maliyetli reklam gösterimi arayışının, görülemeyen veya ölçülemeyen reklamların yerleştirilmesine yol açabileceği belirtilmektedir.

Programattik, dijital reklam ekosistemindeki tüm bu problemlere cevap olarak, gelişmiş DSP teknolojileri sayesinde reklam verenleri sahte sitelerden koruma, güvenilir veri, doğru hedefleme, verimlilik ve reklam çeşitliliği sağlayarak etkili, güvenilir dijital pazarlama kampanyalarını yönetmelerine alanında en uzman ekibiyle yardımcı olmaktadır. Markalar bu sayede başarılı sonuçlar elde edebilmektedir.

  • Paylaş:
ads