Blog

E-Ticaret siteniz için Retargeting

Alp Hakkı Madazlı14.05.2024Alp Hakkı Madazlı

Retargeting, şirketlerin web sitelerini veya uygulamalarını daha önce ziyaret etmiş kullanıcılara (bir şey satın alıp almamalarına bakılmaksızın) ulaşmasını sağlayan bir reklamcılık tekniğidir. E-ticaret siteleri, belirli bir müşterinin ilgisini çekebilecek ürünleri veya promosyonları göstererek kullanıcıları sitelerine geri getirmek için bunu kullanabilmektedir.

Basitleştirilmiş bir Retargeting süreci şuna benzemektedir:

1. Bir kullanıcı e-ticaret web sitenizi veya mobil uygulamanızı ziyaret eder ve içeriğinizle etkileşime girer (ürün sitelerine göz atar, ürünleri alışveriş sepetine ekler vb.).

2. Faaliyetlerine bağlı olarak onlara şirketinizin kişiselleştirilmiş reklamlarını diğer web siteleri veya mobil uygulamalarda gösterilir.

3. Kullanıcı ilgi duyduğu ürüne ait e-ticaret yeniden hedefleme reklamlarını görür, web sitenize geri döner ve satın alma işlemini gerçekleştirir.

E-ticaret sektöründe kişiselleştirilmiş Retargeting uygulamanın temel faydaları şunlardır:

• Artan dönüşüm oranı– özellikle kendilerine yönelik bir teklif sunduğunuzda kullanıcıların satın alma olasılıkları daha yüksektir.

• Müşteri edinme maliyetlerinde azalma: Web sitenizi hiç ziyaret etmemiş yeni müşterilere ulaşarak ürünlerinize ilgi göstermiş olan kullanıcılara ulaşmaktan daha fazla zaman ve para harcar.

• Reklam yorgunluğunun azalması– kullanıcılarınız ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına göre ayarlanmış içerikle yeniden hedeflenir, böylece reklam çalışmalarınızdan rahatsız olmazlar,

• Tek seferlik alıcıları sadık müşterilere dönüştürmek: Bir kez bir şey satın almış olanlara özel teklifler içeren e-ticaret yeniden hedefleme reklamları görüntüleyerek onların sizin için önemli olduğunu ve şirketinizden düzenli olarak satın almaya değer olduğunu gösterebilirsiniz.

Retargeting, halihazırda elinizde tuttuğunuz kartlarla daha verimli oynamanıza olanak tanır ve bu da yatırım getirinizi artırmanıza olanak tanır. Web sitenizde zaten yoğun bir trafik olduğunu veya çok sayıda kullanıcının uygulamanızı indirdiğini ancak işlem sayısında sonuç göremediğinizi varsaydığımızda; Doğru bir stratejiyle, ziyaretçilerinizi (hiçbir zaman alışveriş yapmayan veya alışveriş sepetine herhangi bir ürün koymayan, ancak sıklıkla web sitenize göz atan kullanıcılar) dönüştürebilirsiniz. İlginç bir özel teklif, onları ilk satın alma işlemini gerçekleştirmeye teşvik edebilir. Bu reklam tekniği, alışveriş sepetini terk etme oranının yüksek olması durumunda, müşterileri web sitenize geri getirmek ve onları satın almaya motive etmek için de uygulanabilmektedir.

  • Paylaş:
ads