Blog

Multichannel Marketing

Alp Hakkı Madazlı8.01.2024Alp Hakkı Madazlı

Statista’ya göre 2027’ye kadar Avrupa’da digital reklam Pazar payı 152 milyar doları geçeceği düşünülmekte ve bunun %82’lik payı ise programatik reklamcılıktan sağlanacağını ön görmektedir. Bu duruma bağlı olarak markaların programatik kampanyalara daha fazla yatırım yapması beklenmektedir.

Programatik reklamcılıkta markaların kullanabileceği birden fazla kanal ve format bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinenlerini ise native, display, video, connected TV (CTV), audio, in-game advertising ve digital out of home (DOOH) olarak sıralayabiliriz.

Multichannel stratejisi ile birden fazla kanalı kullanarak kampanyanın ulaşacağı toplam kullanıcı sayısını fazlasıyla arttırarak daha fazla erişim getirebilir. Böylelikle kullanıcılar her kanalda ve cihazda yakalanacaktır.

Ajanslar tarafından en çok kullanılan kanallar display, video ve sosyal medya kanalları olup kullanıcıyı bu kanallar üzerinden hedeflemeye çalışmaktadırlar.

Peki multichannel stratejisinin bizlere ne gibi faydaları olacaktır?

1. Multichannel kampanyalar farkındalığı arttırır:
Markalar kullanıcılara sundukları teklifleri sürekli olarak farklı kanallardan hatırlattığı için kullanıcılar arasında farkındalık doğal olarak artacak ve bilinirliği oluşturmaya yardımcı olacaktır.

2. Multichannel kampanyalar kullanıcı kazanımı şansını ciddi şekilde arttıracaktır:
Sosyal medya, digital video ve TV kanalları marka bilinirliği için yaygın olarak kullanılmakta ve satışları arttırmak için önde gelen kanallardır. CTV, in-game advertising ve DOOH kullanıcı kazanmak için harika kanallar olarak görülebilir.

3. Multichannel kampanyalar yeniden hedefleme (retargeting) için kullanılan harika yöntemlerdir:
Mutlichannel sayesinde reklamverenler kullanıcıya daha sonra farklı bir kanalda tekrar reklam göstermek adına yeniden hedefleyebilir ve multichannel bunu yapmanın en efektif yolu olarak kabul edilebilmektedir.

Çok kanallı kampanyalar, tüm pazarlama hunisi boyunca kullanıcıları yakalamak için bir fırsattır ve reklamverenlerin farkındalık oluşturmasına, üzerinde düşünmesine ve satın almalara yol açmasına olanak tanır. Bu kampanyalar, pazarlamacıların hedefleri aşmasına olanak sunmaktadır: Markalar, kampanyalarını müşteri yolculuklarına göre tasarlayabilir, farklı satın alma aşamalarındaki insanlara ulaşabilir ve daha bütünsel ölçüm gerçekleştirebilir.

Günümüzde kullanıcıların kullandığı cihaz ve kanalların çeşitliliği göz önüne alındığında, reklamverenlerin kapsamlı bir hedefleme yaklaşımı benimsemesi hayati önem taşımaktadır. Bunu yaparak hedef kitlelerine çeşitli platformlarda etkili bir şekilde ulaşabilir ve hedef kitlenin bulunduğu her yerde güçlü bir varlık gösterebilmektedirler.

  • Paylaş:
ads