Blog

Performans Pazarlama Nedir?

Kaan Tot19.02.2024Kaan Tot

Performans pazarlaması, ürün ya da hizmetlerin dijital platformlar üzerinden tüm reklam çalışmalarının tek bir sistem üzerinden yürütülmesine dayalı bir pazarlama stratejisidir. Detaylı ölçümlemelere dayalı risksiz bir yöntemdir. Farklı satın alma ve farklı kanallarda gösterim sağlayabilme özellikleriyle performans pazarlaması en verimli dijital platform metotları arasındadır.

Performans Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?

Ölçümleme: Markamızın tüm dijital platformlarda performans pazarlaması sayesinde gerçekleştirdiği çalışmalardan elde ettiğimiz verileri raporlayabilir, verimini ve geri dönüşleri inceleyebilirsiniz.

Risk Oranının Düşük Olması: Ölçülenebilir ve verilere dayalı olmasından dolayı risk oranı da düşüktür. Performans pazarlama ürün ya da hizmetlerinizi uygun fiyata hedef kitlenize ulaştırmakta oldukça etkilidir. Doğru hedef kitleye doğru zamanda, doğru mecralara da ulaşabilme imkanı sunar.

Performans Pazarlama Hedefleri ve Ölçümleri Nelerdir?

CPM (Cost Per İmpression / Gösterim Başına Maliyet)
Pazarlama ve reklamcılıkta yaygın olarak kullanılan bir fiyatlandırma türüdür. Bin gösterim başına maliyet olarak da adlandırılan CPM, reklamın aldığı her bin gösterim için yapılan toplam harcamadır.

CPC (Cost Per Click / Tıklama Başına Maliyet)
Reklam verenin, tıklama başına yaptığı sistemdir. Kullanıcı reklama her tıkladığında sisteme kaydedilir. Marka ile anlaşılan tıklama sayısına ulaşıldığında yayın durdurulur.

CPV (Cost Per View / Görüntüleme Başına Maliyet)
Reklamın içinde video izlenmeyi barındıran web sitelerinde uygulanır. Burada sadece izleyen kullanıcılar için ödeme yapılır. Müşterinin reklama ortalama kaç saniye ilgi gösterdiği ile ilgili bilgi verir.

CPA (Cost Per Action / Eylem Başına Maliyet)
Hedef kitlemizin gerçekleştirdiği eyleme göre reklam verenin ödeme yaptığı bir sistemdir. Bu eylemler form doldurma, abonelik, üyelik gibi işlemler olabilir.

CPL (Cost Per Lead / Form Başına Maliyet)
Web sitesi üzerinde hedeflenen formun doldurulması için ödenen birim maliyet anlamına gelir. Bu form, üyelik yada iletişim formu olabilir.

  • Paylaş:
ads