Blog

Programatik’in Avantajları

Giftad Digital20.11.2023Giftad Digital

Programatik’e Dair 3 - Programatik’in Avantajları

Teknolojik ilerlemeler günümüzde son derece hızlı bir şekilde gerçekleşmekte ve tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını artık daha yoğun şekilde etkilemektedir. Bu yüzden ürünlerinizi tanıtmak ve hedeflediğiniz pazarı elde etmek için programatik ve geleneksel reklamcılık biçimleri arasında bir tercih yapmak gerekmektedir. Bu tercih esnasında hangi yaklaşımın en fazla finansal getiriyi sağlayacağı sorusu ise özenle ele alınmalıdır.

Programatik reklamcılığın önemli unsurlarından biri de, dijital ekosistemde reklam kampanyalarını otomatik olarak yönetme sürecidir. Bu teknoloji sayesinde, reklamlar belirli hedef kitleye daha etkili bir şekilde ulaştırabilmektedir. Programatik reklamcılık, yapay zeka kullanarak reklam satın alma ve satma işlemlerini otomatikleştirmekte ve insan müdahalesine bağlı hataları ve öngürelemeyecek senaryoları minimize ederek verimliliği en üst seviyeye çıkarmaktadır.

Programatik reklamcılığın avantajları arasında ilk olarak, hedef kitlenize daha etkili bir şekilde ulaşma fırsatı bulunmaktadır. Programatik reklamcılık, çeşitli hedefleme seçenekleri kullanarak ürün veya hizmetlerinizi satın alma potansiyeli yüksek kişilere yönlendirmenize olanak tanımaktadır. Programatik reklamcılık, coğrafi konum, yaş, cinsiyet, ilgi alanları gibi faktörlere dayalı olarak da nokta atışı hedefleme sağlamaktadır.

Programatik reklamcılığın bir diğer avantajı, reklam kampanyalarını yönetme sürecini büyük ölçüde basitleştirmesidir. Bu reklam teknolojisi, teklif verme, segmentasyon vb. gibi zaman alan süreçleri ortadan kaldırarak bu aşamaları otomatikleştirmektedir.

Bu yöntem, yapay zekâ tarafından yönlendirilen gerçek zamanlı teklif verme ve reklam alanı satın alma işlemleriyle çalışmakta, hedeflerinize ve bütçenize uygun bir şekilde otomatik olarak en iyi kararın alınmasını sağlamaktadır. Yapay zekâ tabanlı pazarlama sayesinde, reklam kampanyalarınızı yönetmek için harcadığınız zaman azalmakta ve gelecekteki kampanya performansını iyileştirmek için odaklanmanıza yardımcı olmaktadır. Bu da reklamcılık stratejilerinizi daha verimli ve etkili hale getirmektedir.

Programatik reklam, kampanyaların sonuçlarını etkin bir şekilde takip etmeye olanak sağlamaktadır. Bunun yanı sıra demografik bilgilere daha derinlemesine göz atıp, hedef kitlenizi ve mevcut müşteri tabanınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olmaktadır. Programatik yöntemlerle reklam kampanyalarının başarısı kolayca izlenebilmektedir.

Biz de Giftad Digital olarak gelişmiş algoritmalarımız, artırılmış yapay zeka öğrenimimiz ve kişiselleştirebilir teknolojimiz ile markalara 200’den fazla ülkede reklam yapma olanağı tanımaktayız. Yerli DSP ve SSP ile stopaj vergisi avantajı sağlarken, Giftad Digital SSP dahil 100’den fazla SSP ile çalışabilmekteyiz.

  • Paylaş:
ads