Blog

Programatik Çalışma Yapısı

Giftad Digital20.11.2023Giftad Digital

Programatik’e Dair 4 - Programatik Çalışma Yapısı

Satın Alma

Programatik reklamcılıkta reklamların alım ve satımı, otomatik yazılımlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Manuel süreçlerde reklamlar, alıcılar ve satıcılar arasındaki görüşmelerle alınıp işleme konmaktadır.

Verimlilik

Programatik yöntemler kullanılarak oluşturulan reklamlar çok daha hızlı ve etkilidir. Bu nedenle daha az kaynak ve insan gücü gerektirmektedir. Geleneksel medya biçimleri daha çeşitli olabilir ancak daha fazla zaman, maliyet ve insan gücü harcanmaktadır.

Fiyatlandırma

Programatik reklamlarda gerçek zamanlı teklif verme süreciyle ilerlerkenilan fiyatları arz ve talebe göre otomatik olarak ayarlanmaktadır. Geleneksel reklamlarda, yayıncı reklam kampanyasının tüm yönlerinden sorumludur ve reklam bütçesini kendisi belirlemektedir.

Süreç

Programatik reklamcılıkta kullanılan ara yazılımlar, verilerin izlenmesine yardımcı olmakta ve şirket içi ticareti daha dinamik hale getirebilmektedir. Doğrudan satışlarda ise, otomatik sistemlerden çok insan etkileşimine ihtiyaç duymakta ve düzenli olarak manuel işlem talepleri gelmektedir.

Optimizasyon

Programatik reklamcılık, herhangi bir zamanda hızlı optimizasyonu mümkün kılmaktadır. Geleneksel reklamcılıkta optimizasyon, projenin tamamlanmasından sonra yapılmaktadır.

Analitik

Programatik reklamcılık, şeffaflığı teşvik etmekte, ayrıntılı hedefleme sağlamakta ve maliyet bilgisi sunmaktadır. Geleneksel reklamcılık, hedefleme ve hassasiyet açısından daha geliştirilmesi gereken alanlar içermekte ve sürecin şeffaflığını azaltabilmektedir.

Son görsel
Giftad Digital olarak biz de uzman ekiplerimizle kampanya yönetimi ve/veya self servis hizmet imkânı sağlarken, markanızın ihtiyaçlarına özel uyarlanmış yüksek verimlilikte dijital reklam çözümleri sunmaktayız.

  • Paylaş:
ads